Deze 4 woonstijlen zijn ideaal voor een gietvloer

Klassiek, brocante, landelijk, modern, industrieel, design, vintage, en ga zo maar door. Er zijn talloze verschillende woonstijlen. Bovendien heb je binnen deze stijlen vaak ook nog verschillende stromingen of worden verschillende stijlen met elkaar gecombineerd. Een gietvloer is neutraal en past daarom bijna in ieder interieur. In dit artikel zetten we 4 woonstijlen op een rijtje die perfect ogen met een gietvloer.

#1. Natuurlijk interieur

De natuur heeft meestal een rustgevend effect op mensen. Ditzelfde geldt voor het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur. De kleuren en sfeer van deze natuurlijke materialen creëren een rustig en warm thuisgevoel. Maak gebruik van neutrale kleuren op de muren en benadruk de natuurlijk materialen (hout, bamboe en riet) met je accessoires en meubels. Daarnaast versterkt een betonnen gietvloer de natuurlijke uitstraling. Bovendien kun je de natuurlijke stijl finetunen door te kiezen voor de juiste styling. Schapenvachtjes, kamerplanten en botanische prints maken de natuurlijke sfeer helemaal compleet.

natuurlijk interieur ideaal voor gietvloer
Bron: Maisonbelle
natuurlijk interieur gietvloer
Bron: Bloomingville

#2. Industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door veel zwarte- en witte kleuren en materialen. In een dergelijk interieur zie je vaak strakke vormen die gecombineerd worden met metalen voorwerpen. Daarnaast is het gebruik van beton onmisbaar in het industriële interieur, zoals bijvoorbeeld een betonlook gietvloer of een betonlook muur. Om warmte toe te voegen aan dit interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van hout, zoals houten accessoires of bijvoorbeeld houten balken. Daarnaast creëer je warmte in een industrieel interieur door een kleurrijke touch aan te brengen middels gekleurde accessoires, zoals kussens, planten of vazen.

industrieel interieur met gietvloer
Bron: ServiceCentral
gietvloer in industrieel interieur
Bron: Maisonbelle

#3. Modern interieur

Een moderne woonstijl herken je aan strakke lijnen, rechte hoeken en een rustige, minimalistische look. De meubels in een modern interieur hebben vaak een frisse uitstraling. Deze zijn wit, zwart of grijs en afgewerkt in hoogglans. Vaak worden ook design meubelen gecombineerd met een modern interieur. Met andere woorden, het moderne interieur heeft een strakke look. Een gietvloer versterkt dit strakke karakter, bijvoorbeeld een polyurethane gietvloer in een witte of grijze tint.

gietvloer in moderne woonstijl
Bron: VTWonen
moderne stijl met gietvloer
Bron: Dezignup

#4. Scandinavisch interieur

Het Scandinavisch interieur is een woontrend die de laatste jaren steeds vaker terrein wint in de Nederlandse huizen. Deze woonstijl kenmerkt zich door rust, authenticiteit en een minimalistische uitstraling. Er is vaak sprake van optimaal comfort, luxe en functionaliteit. Door de duurzaamheid die de Scandinaviërs hoog in het vaandel hebben staan, zijn de meubels vaak gemaakt uit handwerk en straalt het echte vakmanschap uit. Daarnaast wordt er meestal gebruikt gemaakt van wit en andere lichte, natuurlijke kleuren. De combinatie van wit met de tinten grijs en pastel wordt vaak gebruikt. Ook zwart komt vaak voor. De kleuren die bij het Scandinavisch interieur horen sluiten dan ook uitstekend aan bij bijvoorbeeld de witte, naadloze Solo Life gietvloer.

gietvloer bij scandinavische stijl
Bron: RegardSetMaisons
scandinavische woonstijl met gietvloer
Bron: DagmarBleasdale
gietvloer in scandinavisch interieur
Bron: Vtwonen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer in jouw interieur? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!