Deze 4 woonstijlen zijn ideaal voor een gietvloer

Klassiek, brocante, landelijk, modern, industrieel, design, vintage, en ga zo maar door. Er zijn talloze verschillende woonstijlen. Bovendien heb je binnen deze stijlen vaak ook nog verschillende stromingen of worden verschillende stijlen met elkaar gecombineerd. Een gietvloer is neutraal en past daarom bijna in ieder interieur. Lees dit artikel ter inspiratie en ontdek welke woonstijl het beste past bij jouw gietvloer. In dit artikel zetten we 4 woonstijlen op een rijtje die perfect ogen met een gietvloer. 

woonstijl dat ideaal is voor een gietvloer

Inspiratie #1: natuurlijke woonstijl in combinatie met een gietvloer

De natuur heeft meestal een rustgevend effect op mensen. Ditzelfde geldt voor het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur. De kleuren en sfeer van deze natuurlijke materialen creëren een rustig en warm thuisgevoel. Maak gebruik van neutrale kleuren op de muren en benadruk de natuurlijk materialen (hout, bamboe en riet) met je accessoires en meubels. Daarnaast versterkt een betonnen gietvloer de natuurlijke uitstraling. Bovendien kun je de natuurlijke stijl finetunen door te kiezen voor de juiste styling. Schapenvachtjes, kamerplanten en botanische prints maken de natuurlijke sfeer helemaal compleet.

Inspiratie #2: industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door veel zwarte- en witte kleuren en materialen. In een dergelijk interieur zie je vaak strakke vormen die gecombineerd worden met metalen voorwerpen. Daarnaast is het gebruik van beton onmisbaar in het industriële interieur, zoals bijvoorbeeld een betonlook gietvloer of een betonlook muur. Om warmte toe te voegen aan dit interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van hout, zoals houten accessoires of bijvoorbeeld houten balken. Daarnaast creëer je warmte in een industrieel interieur door een kleurrijke touch aan te brengen middels gekleurde accessoires, zoals kussens, planten of vazen.

Inspiratie #3: moderne woonstijl in combinatie met een gietvloer

Een moderne woonstijl past heel goed bij een gietvloer. Een moderne woonstijl herken je aan strakke lijnen, rechte hoeken en een rustige, minimalistische look. De meubels in een modern interieur hebben vaak een frisse uitstraling. Deze zijn wit, zwart of grijs en afgewerkt in hoogglans. Vaak worden ook design meubelen gecombineerd met een modern interieur. Met andere woorden, het moderne interieur heeft een strakke look. Een gietvloer versterkt dit strakke karakter, bijvoorbeeld een polyurethane gietvloer in een witte of grijze tint.

Inspiratie #4: Scandinavisch woonstijl in combinatie met een gietvloer

Het Scandinavisch interieur is een woontrend die de laatste jaren steeds vaker terrein wint in de Nederlandse huizen. Deze woonstijl kenmerkt zich door rust, authenticiteit en een minimalistische uitstraling. Er is vaak sprake van optimaal comfort, luxe en functionaliteit. Door de duurzaamheid die de Scandinaviërs hoog in het vaandel hebben staan, zijn de meubels vaak gemaakt uit handwerk en straalt het echte vakmanschap uit. Daarnaast wordt er meestal gebruikt gemaakt van wit en andere lichte, natuurlijke kleuren. De combinatie van wit met de tinten grijs en pastel wordt vaak gebruikt. Ook zwart komt vaak voor. De kleuren die bij het Scandinavisch interieur horen sluiten dan ook uitstekend aan bij bijvoorbeeld de witte, naadloze Solo Life gietvloer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer in jouw interieur? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!