4 voordelen van een gietvloer in de badkamer

De meeste mensen kiezen voor tegels in de badkamer, maar wist je dat een gietvloer ook een hele mooie oplossing is voor je badkamervloer? Sterker nog, het is een uitstekend idee! Het past in iedere badkamer dankzij de tijdloze uitstraling en talloze kleurencombinaties. Wij laten je in dit artikel zien welke voordelen een gietvloer in de badkamer nog meer biedt.

1. Waterdicht en naadloos

Een gietvloer ziet er niet alleen stijlvol en strak uit, het is ook nog eens ontzettend praktisch dankzij de waterdichte en naadloze afwerking. Je hebt geen naden en voegen waar vuil zich kan ophopen, dus het is ook nog eens erg hygiënisch. Bacteriën en schimmels krijgen zo geen kans. Met een antislip toplaag hoef je bovendien niet bang te zijn dat de vloer glad wordt en je uitglijdt in de badkamer.

2. Goed te combineren met een strakke wandafwerking

In een moderne badkamer met inloopdouche kun je er zelfs voor kiezen om de wanden af te werken met hetzelfde materiaal als vloer. Met Solo Wall creëren wij zo een unieke naadloze afwerking voor je hele badkamer. Net als de Solo gietvloer is deze wandafwerking waterafstotend en gemakkelijk in onderhoud. Het resultaat is een prachtige, strakke badkamer die perfect schoon te houden is.

solo wall gietvloer combinatie

3. Gietvloer in de badkamer is ideaal i.c.m. vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor extra comfort in je badkamer, vooral in de wintermaanden. Bovendien heb je met vloerverwarming geen aparte radiator meer nodig in je badkamer. De meeste gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en de vloer voelt aangenaam aan. Nooit meer koude voeten dus als je uit bad of uit de douche stapt. Vraag wel altijd advies aan een specialist in gietvloeren als je van plan bent om je gietvloer te combineren met vloerverwarming in de badkamer. Een expert kan je precies vertellen waar je rekening mee moet houden.

4. Beschikbaar in verschillende kleuren

Gietvloeren zijn er in ontelbaar veel verschillende kleuren waardoor ze goed te combineren zijn met iedere badkamerstijl. Van stoer tot landelijk en van klassiek tot modern. De meest populaire gietvloeren bestaan uit een kleur, maar het is ook mogelijk om meerdere kleuren te laten versmelten waardoor er een levendig effect ontstaat. Je kunt de vloer zo levendig maken als je zelf wilt. Zo krijgt je badkamer een warme uitstraling.

diverse kleuren gietvloer badkamer

Wil jij ook graag een gietvloer in je badkamer? Kijk dan eens rustig rond op onze website. Je vindt hier genoeg inspiratie en mogelijkheden qua materialen en kleuren. Heb je verder nog vragen, wil je een kleurafspraak maken of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op!