Een gietvloer in de slaapkamer: 4 voorbeelden om bij weg te dromen

In de slaapkamer breng je ongetwijfeld de meeste uren door, ook al maak je deze uren niet allemaal bewust mee. In deze ruimte wil je tot rust komen en heerlijk in slaap vallen. In dit artikel laten we je een aantal inspirerende voorbeelden zien van slaapkamers waar een gietvloer zorgt voor een fijne sfeer. 

#1. Heerlijk aan de voeten

Een vloerkleed geeft je een warm en comfortabel gevoel en straalt bovendien veel sfeer uit. Een vloerkleed verwacht je eigenlijk als eerste in de woonkamer. Maar vloerkleden komen ook steeds vaker in de slaapkamer terug. Je eindigt je dag immers goed wanneer het eerste en het laatste dat je voeten aanraakt lekker zacht en comfortabel is. Op een gietvloer komt een hoogpolig vloerkleed heel mooi tot zijn recht. Het vormt een perfecte combinatie tussen een strakke uitstraling en een warm gezellig gevoel.

#2. Gietvloer in combinatie met een ander vloermateriaal

Een gietvloer kan ook gecombineerd worden met andere materialen vloer in de slaapkamer. Zoals we in andere artikelen al vaker hebben laten zien, staat een gietvloer heel mooi in combinatie met hout. Dit geldt dus ook voor een combinatie met een houten vloer.

#3. In de wolken 

Een wit interieur is fris en rustgevend, wat dus zeer goed past in een slaapkamer. In het onderstaande voorbeeld is de slaapkamer (bijna) geheel wit: witte muren, witte meubels, wit textiel en een strakke witte gietvloer. In deze frisse slaapkamer waan je jezelf als het ware in de wolken!

gietvloer in de slaapkamer

#4. Een gietvloer in de kinderslaapkamer

De kinderslaapkamer is een fijn en veilig plekje voor kinderen waar ze kunnen slapen, maar ook lekker kunnen spelen. Een gietvloer geeft een rustgevend gevoel en is daarnaast dé ideale vloer om op te spelen. Speelgoed raakt niet verstopt in naden en kan makkelijk bij elkaar worden geraapt om op te ruimen. Bovendien hebben de gietvloeren van Solo een speciale topcoat laag waardoor de vloer niet kan beschadigen, bijvoorbeeld door scherpe legosteentjes of bepaalde vloeistoffen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een gietvloer in de slaapkamer? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!