4 kleuren gietvloeren die passen bij een donker interieur

Een licht interieur is een veilige, maar ook enigszins saaie keuze. Een donker interieur kan namelijk enorm stijlvol zijn. Donkere, warme tinten in huis brengen gezelligheid en sfeer. Wel kan het een behoorlijke uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat het interieur niet klein oogt of grimmig wordt. Met de juiste combinatie van kleuren, materialen en verlichting creëer je een bijzonder interieur met karakter. In dit artikel laten wij 4 kleuren gietvloeren zien die goed passen bij een donker interieur.

1. Grijsgroene gietvloer

Natuurlijke groentinten zien we al een tijdje terug in de interieurtrends. Deze tinten brengen rust en balans in je interieur. Zeker in een ruimte met een donkere aankleding. Een grijsgroene gietvloer met een levendige tekening geeft een natuurlijk effect dat goed combineert met materialen als leer, staal en eikenhout voor een stoere look. Of ga voor een jungle gevoel in huis met materialen als rotan, bamboe en jute. Aangevuld met botanische prints en grote planten.

grijs groene gietvloer bij donker interieur

2. Witte of lichtgrijze gietvloer

Wil je toch liever wat meer licht en ruimte aanbrengen in je donkere interieur? Ga dan voor contrast met een witte of lichtgrijze gietvloer in de woonkamer. Een witte vloer reflecteert het licht waardoor de hele ruimte lichter wordt. Om dit effect te versterken kun je kiezen voor meubels op pootjes waardoor het licht van de witte vloer nog beter weerkaatst wordt. Bovendien is een lichte gietvloer een ideale basis waarmee je makkelijk combineert. Dus mocht je ooit uitgekeken raken op je donkere interieur, dan verander je eenvoudig je interieur naar een andere stijl.

lichtgrijze gietvloer donker interieur

3. Betonnen gietvloer in een natuurtint

Je verwacht het misschien niet zo snel, maar een betonnen gietvloer is een tijdloze basis voor een warm en sfeervol interieur. Zowel in een donker landelijk interieur, als in een industrieel of juist strak en modern interieur, doet een betonnen gietvloer het erg goed. De cementgebonden Solo Betonfloor vloeren zijn er in verschillende natuurtinten. Door het kiezen van de juiste kleur kun je je donkere interieur stoerder, warmer of juist rustgevender maken.

betonnen gietvloer matzwarte keuken

4. Leemkleurige gietvloer

Bij een donker interieur is een hele donkere of zwarte gietvloer niet aan te raden, maar dat betekent niet dat je dan maar helemaal moet wegblijven van de donkere tinten. Een warme grijstint staat prachtig bij een stijlvol donker interieur. Denk aan kleuren als kleisteen, leemkleur, greige (een combinatie van grijs en beige) en taupe-achtige kleuren.

leemkeurige gietvloer donker interieur

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze betonnen en PU-gietvloeren voor jouw donkere interieur? Wij beschikken over een breed scala aan kleuren en kunnen zelfs kleuren op maat ontwikkelen om zo tot jouw perfecte kleur te komen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden of kom langs in onze showroom.