4 interieurtips voor ruimtes met een betonnen gietvloer

Het interieur van je woning is een belangrijk aspect binnen de persoonlijke waarde van je huis. Je voelt je pas echt thuis in je woning wanneer het interieur aansluit op jouw smaak. Een gietvloer geeft naast een luxe uitstraling een fijne rust in de ruimte, doordat er geen naden of patronen over de vloer. In dit artikel geven we 4 interieurtips voor ruimtes met een betonnen gietvloer.

Betonvloer in de keuken

Voor wie een robuuste look wil geven aan zijn of haar keuken, is de betonnen gietvloer een ideaal hulpmiddel. Doordat de vloer gemakkelijk is schoon te maken en fijn in onderhoud is, biedt dit een perfecte basis voor in de keuken. Daarbij is de keuken gietvloer vloeistofdicht. Hiermee hoef je dus nooit meer bang te zijn dat er wijnvlekken in je mooie vloer trekken. De betonvloer is erg stijlvol in combinatie met hout elementen of andere beton(look) objecten.

interieurtips betonnen gietvloer in de keuken

Interieurtips – Betonnen gietvloer in de woonkamer

De gietvloer bestaat uit vier verschillende lagen. De onderste laag zorgt voor goede warmtegeleiding, wat fijn werkt in combinatie met vloerverwarming. De cementgebonden tussenlagen geeft een ruig effect en natuurlijke sfeer. De laatste topcoats zorgen ervoor dat de vloer compleet vloeistofdicht is en makkelijke te onderhouden.

Sfeervolle gietvloer in de woonkamer? Goede keuze. Door de naadloze structuur schep je ruimte in je woonkamer. Kies in het meubilair voor items die de robuuste en natuurlijke feel van de betonnen gietvloer aanvullen, waardoor de vloer en meubels een eenheid vormen. Of kies er juist voor om in je interieur te kiezen voor items die recht tegenover de look en feel van de betonvloer staan.  Zo creëer je naast het robuuste en industriële gevoel van de vloer, een chique en verzorgde uitstraling binnen de gehele woonkamer.

interieurtips betonnen gietvloer in de woonkamer

Een stijlvolle slaapkamer

De betonnen gietvloer kent een hoge krasvastheid en slijt nauwelijks vanwege de hardheid van het materiaal en dat maakt dit een van de interieurtips die niet mag ontbreken. De vloer mag dus veelvoudig worden bewandeld en gebruikt. Daarbij is het gemak in onderhoud ideaal. Even met de stofzuiger door de slaapkamer, eventueel een vochtige doek, en de vloer is weer schoon. De beton gietvloer is in verschillende unieke natuurlijke tinten verkrijgbaar. Voor elk interieur is er wel een passende gietvloer voor in de slaapkamer te vinden.

interieurtips betonnen gietvloer in de slaapkamer

Hopelijk hebben deze interieurtips over ruimtes met een betonnen gietvloer je geholpen.
Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of kunnen we je ergens anders mee helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Je kunt ons telefonisch bereiken op 0344-602876 of even een mailtje sturen naar info@sologietvloeren.nl. Wij helpen je dan graag verder.