4 ideeën waarmee je je woning een luxe uitstraling geeft

Wat maakt een woning luxe en waar vind je inspiratie? Dat is een vrij subjectieve vraag. Voor de een is het hebben van een oprit voor de woning al luxe, of een huis met meerdere toiletten. Een ander verstaat onder luxe wonen bijvoorbeeld de aanwezigheid van een grote tuin of een grote, moderne keuken. Toch is er een aantal elementen in een woning die voor een luxe uitstraling zorgen. Wij zetten wat ideeën op een rijtje.

Top tips voor woning inspiratie

#1 Luxe inrichting

De inrichting van je huis is belangrijker dan je misschien in eerste instantie denkt. Je huis is de plek waar je tot rust komt na een lange werkdag, waar ervaringen besproken worden en waar geleefd wordt. Een stijlvolle woning draagt daarin bij.

Denk dan ook aan meubilair dat past bij de stijl van je woning en je eigen smaak, maar ook aan gordijnen, accessoires en bijvoorbeeld een vloerkleed. Wanneer je woning op orde is, zal je hoofd ook sneller op orde zijn bij het neerstrijken op de bank.

Gietvloer in woning met luxe uitstraling

#2 De luxe van een gietvloer

Waarschijnlijk had je dit van ons al verwacht, maar we zeggen het toch: de vloer is ook essentieel in het creëren van een luxe uitstraling. Met de juiste vloer schep je meer ruimte in je woning. Een gietvloer werkt hierbij ideaal. Dankzij de naadloze constructie win je optisch veel ruimte, dat een gevoel van luxe en vrijheid geeft.

Een gietvloer kan vanuit de woonkamer bovendien naadloos doorlopen naar de keuken. Zo zorg je voor een mooi en rustgevend geheel. Uiteraard maak je het dan af met een mooie keuken en strak maar warm meubilair. Overigens heeft een gietvloer in de keuken wel meer voordelen vanwege de duurzame, naadloze constructie en vloeistofdichtheid.

 

#3 Grote ramen

Licht is ook een belangrijk aspect in je woning. Een belangrijk ingrediënt voor een luxe woninguitstraling is dan ook de aanwezigheid van ramen. Het liefst zijn dat grote ramen die veel licht toelaten in je huis. En waar mogelijk zijn openslaande deuren natuurlijk een mooi extra item. Bekijk voor meer woning inspiratie onze Pinterest pagina

Woning met een gietvloer en veel licht

#4 Een aantrekkelijke badkamer

Een onmisbaar onderdeel van een luxe woning is een mooie badkamer. Om hierbij een luxe uitstraling te creëren is het belangrijk om de ruimte minimalistisch en opgeruimd te houden. Gebruik dus niet te veel kleuren en patronen maar behoud de rust van de ruimte, zodat er een ontspannen sfeer ontstaat.

Kies bijvoorbeeld voor een rustieke polyurethaan gietvloer. Volledig vloeistofdicht, duurzaam en naadloos. Ideaal om schoon te maken en prettig te onderhouden. Met een stijlvolle regendouche en bijpassende wasbakken maak je deze badkamer compleet.

Wil je advies bij het kiezen van een gietvloer voor je woning of heb je een vraag naar aanleiding van dit blogje? Neem dan gerust contact met ons op.