3 x inspiratie voor een betonnen wandafwerking

Houd je van een strakke uitstraling in je interieur? Dan is een betonlook wandafwerking een ideale keuze. Deze wandafwerking geeft een natuurlijke en robuuste uitstraling. Daarnaast heeft het ook vele praktische voordelen, die de betonnen wandafwerking met name ideaal maken voor in de badkamer of keuken. Maar óók in de woonkamer brengt deze wandafwerking veel sfeer. Ter inspiratie laten we je een aantal leuke voorbeelden zien.

1. Creatief met de betonnen wand

De betonlook wandafwerking zien we, naast de badkamer en keuken, ook steeds vaker terug in de woonkamer. Een échte aanrader is het combineren van de betonlook wand met een gietvloer. Zo vormt de basis van het gehele interieur een canvas voor de verdere inrichting.

Met deze wandafwerking is het ook heel eenvoudig en sfeervol om – zoals in dit voorbeeld – een inham in de muur te plaatsen, waar vervolgens met houten planken een kast wordt gecreëerd. Een stijlvolle manier om decoratie of andere spullen neer te zetten!

Maar je kunt er ook voor kiezen om de ‘planken’ helemaal in betonlook te laten, zoals in onderstaand voorbeeld.

betonnen wandafwerking

2. Een strakke en relaxte sfeer in je badkamer

De betonnen wandafwerking is ideaal voor de badkamer. Allereerst omdat het een strakke en rustgevende uitstraling heeft. Zo waan je je in je eigen badkamer als het ware in een spa- en wellnesscentrum waar je heerlijk kunt relaxen. Daarnaast is de betonlook wandafwerking van Solo afgewerkt met een Ecoseal toplaag, waardoor de wand vloeistofdicht is. Zeer praktisch dus in een ruimte waar sprake is van veel vocht, zoals de badkamer.

3. Een strakke en robuuste look in de keuken

Een trend op gebied van keukens is de implementatie van natuurlijke materialen. Zo zijn er steeds vaker keukens waar beton wordt gecombineerd met hout en andere natuurlijke materialen. In onderstaand voorbeeld zie je een strakke keuken waar het betonnen werkblad als het ware doorloopt in de wand. Bovendien komt de betonlook weer terug in de gietvloer. Op deze manier komen de houten kastjes op een mooie manier naar voren.

De Solo Wall

Het wandafwerking systeem van Solo bestaat uit vier verschillende lagen. De cementgebonden mineralen structuur geven een natuurlijke en robuuste uitstraling aan de muur. De toplaag van de wandafwerking maakt de Solo Wall resistent tegen verschillende vloeistoffen. Dit maakt de Solo Wall ideaal voor in de keuken of badkamer. Daarnaast is de Wall mogelijk in een veel verschillende kleuren, zodat de muur perfect aansluit bij de rest van het interieur.

betonnen wandafwerking

Hopelijk heeft u nu wat inspiratie omtrent een betonnen wandafwerking.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de eigenschappen van de Solo Wall? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.