3 voordelen van een gietvloer in een kantoorruimte

De meeste mensen brengen heel wat uren door op kantoor. Daarom is het wel zo fijn als deze ruimte een sfeervolle plek is, zodat er een prettige werksfeer heerst. De stijl van een kantoorinrichting is niet alleen belangrijk voor de werksfeer, maar ook voor de productiviteit van werknemers. De gietvloer leent zich uitstekend voor een woning, maar heeft daarnaast ook de juiste eigenschappen om een onderdeel te zijn in een sfeervolle en effectieve kantoorruimte. In dit artikel laten we je zien waarom.

1. Stijlvolle werkomgeving

Gietvloeren zie je tegenwoordig steeds vaker terug in verschillende bedrijfspanden. Het geeft namelijk een nette en moderne sfeer aan een werkomgeving. Dit verbetert de werksfeer voor de werknemers, en dat zorgt er weer voor dat de productiviteit omhoog gaat.

Het voordeel van een gietvloer in een kantoorruimte is dat het een neutrale uitstraling heeft. Zo is het te combineren met vele verschillende stijlen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kantoorstijlen in combinatie met een gietvloer.

  • Een gietvloer in een modern en strak kantoor

Een strakke witte gietvloer zorgt ervoor dat een moderne kantoorinrichting nog strakker oogt. Naast de werkplekken zelf, is het ook belangrijk dat de vergaderruimtes een mooie uitstraling hebben. Dit vormt immers de indruk die bezoekers van jouw bedrijf krijgen, waarbij dus ook potentiële klanten.

kantoorruimte met een gietvloer

  • Een gietvloer in een industrieel kantoor

Een trend die terrein heeft gewonnen in al vele huizen is het industriële interieur. Naast woningen, komt dit ook steeds vaker terug in kantoorruimtes. Zo worden bijvoorbeeld veel oude industriële (fabrieks-)panden omgetoverd tot stijlvolle kantoorpanden. De beschadigde muren en metalen buizen blijven aanwezig om het industriële karakter te behouden.

2. Diverse mogelijkheden qua kleur

Omdat een gietvloer kan worden samengesteld in veel verschillende kleuren, heeft dit diverse mogelijkheden voor in een kantoorruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een gietvloer laten maken in een stijl die past bij de huiskleuren van jouw bedrijf. Wel is het het beste om de vloer en de muren neutraal te laten (wit) en met het interieur zoals meubels en accessoires wat kleur aanbrengen.

Tip: rustgevende kleuren hebben een positieve invloed op de werksfeer in een kantoorruimte!

3. Makkelijk te onderhouden

Veel kantoorruimtes hebben een grote oppervlakte aan vloer. Daarom is het natuurlijk handig als deze vloer makkelijk schoon te maken is. Een gietvloer is geheel naadloos waardoor vuiltjes of stof zich niet in de vloer nestelen. Zo kan de vloer eenvoudig worden schoongemaakt en kunnen werknemers prettig verder werken in een schone omgeving.

Daarnaast hebben onze gietvloeren een bijzonder sterke topcoat waardoor slijtage door bureaustoelen nauwelijks voorkomt. De vloer vereist dus ook weinig onderhoud.

Welke gietvloer is het meest geschikt?

De Solo Life en Solo One gietvloer lenen zich zeer goed voor kantoorruimtes. Deze gietvloeren stralen warmte en rust uit, een perfecte combinatie voor een goede werksfeer en een fijn onthaal van klanten en bedrijfspartners.

Hopelijk heb je nu meer inzicht over de voordelen van een gietvloer in de kantoorruimte.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer bij jou in kantoor? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!