3 soorten gietvloeren: welke is het meest geschikt?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer komt meer kijken dan je denkt. In welke ruimte of ruimtes komt de gietvloer? En wat moet er allemaal mogelijk zijn op de vloer? Maak dan ook een weloverwogen keuze, je wilt er tenslotte voor langere tijd plezier aan beleven. In dit artikel bespreken we de 3 soorten van gietvloer en welke het meest geschikt is voor in huis.

1. Betonnen gietvloer – Solo Betonfloor

Deze soort betonnen gietvloer bestaat uit 4 verschillende lagen. Elke laag heeft een eigen functie. Zo heeft de onderlaag een positief effect op eventueel aanwezige vloerverwarming. Door deze laag wordt de temperatuur gelijkmatig per vierkante meter verspreid. De cementgebonden toplagen van de Solo Betonfloor geven een rauw en natuurlijk effect.

De betonnen gietvloer is krasbestendig en slijtvast door de hardheid van haar materiaal. Hiermee is de betonfloor uitermate geschikt voor in een woningen. Er kan op geleefd worden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je vloer beschadigd raakt.

De voornaamste voordelen van onze betonnen gietvloer:

 • Naadloos
 • Vloeistofdicht
 • Duurzaam
 • Natuurlijke look
 • Gemakkelijk in onderhoud

betonnen gietvloer

2. Kunststof gietvloer – Solo One

Naast betonnen gietvloeren heeft Solo ook andere soorten vloeren, zoals de kunststof gietvloer. Onze kunststof gietvloer, de Solo One, bestaat ook uit vier verschillende lagen. De onderlaag geleidt warmte en is dus een fijne combinatie met vloerverwarming.

De kunststof gietvloer kan op elk soort ondergrond worden aangebracht. Vanwege de elastische kwaliteit is de gietvloer scheuroverbruggend, wat de vloer uitermate geschikt maakt voor dekvloeren in nieuwbouw huizen. Deze elastische tussenlaag functioneert ook als warmteverdeler, zodat de gehele vloer een gelijkwaardige temperatuur krijgt.

Tevens is de kunststof gietvloer beschermd tegen slijtage en krassen. Met een vervangbare toplaag kan je jaren vooruit met deze gietvloer in je huis.

Kunststof gietvloer

3. Polyurethaan gietvloer – Solo Life

De polyurethaan gietvloer Solo Life heeft een optimale hechting aan vrijwel iedere ondergrond. Deze polyurethane gietvloer, bestaande uit vier verschillende lagen, is een goede warmtegeleider en creëert ruimte door haar naadloze constructie.

De vloer is in meerdere kleuren leverbaar en biedt zo meerdere mogelijkheden voor bij het interieur. De topcoat van de Solo Life beschermt tegen vuil, krassen en slijtage. Een echte leefvloer dus, plus ideaal voor het dagelijkse huishouden.

De belangrijkste voordelen van de Solo One en Solo Life gietvloeren:

 • Water & vloeistofdicht
 • Naadloos
 • Optimale warmteverdeling
 • Scheuroverbruggend
 • Kras- en slijtbestendig
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Duurzaam

Polyurethaan gietvloer

De belangrijkste verschillen tussen de gietvloeren

Zoals je misschien zelf al hebt kunnen concluderen uit de omschrijvingen van deze soorten gietvloeren, is er niet per se één vloer die beter geschikt is voor in je woning. Het gaat vooral om smaak.

Het voornaamste verschil is het uiterlijk van de vloer. Zo heeft de betonnen gietvloer een veel robuustere uitstraling dan de kunststoffen Solo One en polyurethane Solo Life. Kies een vloer die zowel goed bij het huis als bij je smaak past en waarvan je nog lang plezier zult hebben.

Wil je advies bij het kiezen van een van onze gietvloeren of heb je een vraag? Neem dan even contact met ons op, wij helpen je graag verder.