3 x inspiratie voor een gietvloer in de keuken

De keuken is voor veel mensen een belangrijke plek in huis. Hier wordt samen gekookt, gegeten, gepraat en gelachen. Logisch dus dat je deze bijzondere plek zo gezellig en sfeervol mogelijk wilt maken. Een moderne gietvloer in de keuken is hierbij een zeer goede optie, maar dit komt niet alleen ten goede van je inrichting en de sfeer. Want wist je dat een gietvloer uiterst eenvoudig schoon te houden is? Ideaal voor in de keuken dus, waar naast gekookt vaak ook regelmatig wordt geknoeid. In dit artikel zetten we drie prachtige voorbeelden voor je op een rij om jou te voorzien van inspiratie.

1. Strak en modern

Over het algemeen is een gietvloer in de keuken erg geschikt wanneer je een modern resultaat wilt bereiken. Het oogt nu eenmaal strakker dan bijvoorbeeld een houten parket. Onderstaand voorbeeld is een uitstekende bron van inspiratie wanneer je een fris en modern resultaat wilt bereiken in je keuken. Dit komt vooral door het gebruik van witte en lichte kleuren. Vind je het resultaat net iets te ‘clean’ en wil je graag een levendig resultaat creëren? Speel dan met planten en gekleurde accessoires. Zo oogt jouw keuken nog steeds fris en modern, maar net wat speelser en levendiger. Want dat mag in een keuken waar volop wordt geleefd!

2. Gietvloer gecombineerd met hout

Een gietvloer wordt pas echt een eyecatcher wanneer deze wordt gecombineerd met andere, robuustere materialen, zoals hout. In dit geval loopt het werkoppervlak van het aanrecht en de zijkant als het ware over in de vloer. Dit is het perfecte voorbeeld van een combinatie tussen modern en authentiek. Absoluut onze favoriet!

Keuken Gietvloer

3. Gietvloer gecombineerd met donker en licht in de keuken

Wat we erg vaak zien is een donkere gietvloer gecombineerd met lichte wanden. Maar dit kan ook uitstekend worden omgedraaid! Deze witte, lichte gietvloer zorgt voor een open en ruim effect, terwijl de keuken toch enigszins wordt afgescheiden van het woon- en eetgedeelte door middel van de donkere wanden. Een uitstekende oplossing wanneer je een open keuken wil, maar niet compleet wil afscheiden van de rest van je woning. Deze combinatie oogt ontzettend strak, modern en sfeervol. Houd je toch meer van een donkere gietvloer of gietvloer met betonlook? Geen probleem, dit idee is uitstekend uit te voeren met andere typen gietvloeren.

gietvloer in de keuken

Wil je weten welke gietvloer het best past in jouw keuken of wil je meer informatie over onze mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en voorzien je van persoonlijk advies!