3 ideeën voor een gietvloer in de badkamer

Strak, modern en hygiënisch: de gietvloer in de badkamer wint terrein in huizen over de hele wereld. Maar wat zijn je mogelijkheden als je een gietvloer in de badkamer wilt? Wij zetten enkele ideeën op een rijtje.

Idee 1: gietvloer in combinatie met tegelwand

Een eerste mogelijkheid is om een gietvloer in de badkamer te combineren met een tegelmuur. De combinatie van deze twee zorgt voor een strak maar tegelijkertijd speels effect. Bovendien heb je de keuze om een patroon aan te brengen op je muur.

Zowel bij de gietvloer als de tegelmuur ben je vrij in het kiezen van een kleur. Dit geeft je de kans om (1) het badkamerinterieur op elkaar af te stemmen maar ook (2) om het badkamerinterieur in lijn te brengen met de rest van je woonstijl.

DSC_0025

Idee 2: tegelvloer met robuuste wandafwerking

Natuurlijk kun je het ook omdraaien en een tegelvloer combineren met een robuuste wandafwerking. Bij Solo gaat deze wandafwerking door onder de naam Solo Wall.

 

Idee 3: gietvloer en wandafwerking als combinatie

De derde en misschien wel populairste mogelijkheid, is om de gietvloer en wandafwerking in de badkamer te combineren. De combinatie zorgt voor een rustig, harmonieus maar strak geheel. Op onderstaande foto’s zie je wat de combinatie van een gietvloer en wandafwerking doet met je badkamer en welk effect de kleur heeft op het geheel.

gietvloer in badkamer

Gietvloer in badkamer

De voordelen van badkamers met een gietvloer

Natuurlijk kiezen de meeste mensen voor een specifieke vloer vanwege smaak en stijl van het interieur. Maar gietvloeren zijn niet alleen heel mooi, ze hebben ook een aantal praktische voordelen.

  • Vloeistofdicht: dankzij de afwerking met een speciale toplaag (ook wel ‘seal’ genoemd) is de gietvloer en soortgelijke wandafwerking waterdicht. Je hoeft je in de badkamer dan ook geen zorgen te maken over beschadigingen aan de vloer door het vocht.
  • Hygiënisch: gietvloeren en wandafwerking zijn beiden naadloos. Omdat je geen kitranden meer hebt, is het veel makkelijker om de badkamer schoon te houden. Bovendien heb je geen last meer van kalkaanslag en schimmel, omdat er geen water hecht aan de vloer en wand.
  • Antislip: door middel van een toplaag kunnen we gietvloeren antislip maken.
  • Vloerverwarming: gietvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Zo blijven je voeten lekker warm tijdens de wintermaanden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer bij jou in huis? Of ben je benieuwd naar de Solo Wall? Je kunt ons bellen op 0344-602876 of een mailtje sturen naar info@sologietvloeren.nl. We helpen je graag verder!